skip to Main Content

Kip-prei gratin met knoflook Cheese Crumbles

Hoofdgerecht

4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo prei
  • 400 gram kippendijenvlees
  • 2 eetlepels worcestersaus
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 2 theelepels Dyon mosterd
  • 100 ml kippenbouillon
  • Peper/zout
  • Olijfolie (voor het bakken van de prei)
  • 150 gram knoflook cheese crumbles

Voor de Provençaalse paneermeel:

  • 150 gram paneermeel
  • 20 gram verse peterselie
  • 1 theelepel verse rozemarijn
  • 10 gram verse oregano
  • 60 ml gesmolten boter
  • Rasp van 1 citroenschil
  • 2 teentjes knoflook

Bereidingswijze

Was de prei en snijd in ringen.

Verhit wat olie in een pan en bak hierin de prei in ca. 5-7 minuten beetgaar.

Snij de kippendijen in blokjes van ca. 2×2 cm.

Meng worcestersaus, gerookt paprikapoeder en Dyon mosterd goed.

Giet de marinade over de kip en laat ongeveer een half uur marineren.

Maak ondertussen de Provençaalse paneermeel.

Verwijder hiervoor de takjes van de peterselie, oregano en rozemarijn en snijd de blaadjes zeer fijn.

Meng de paneermeel met de kruiden, pers er een teentje knoflook boven uit, voeg de gesmolten boter en de citroenrasp toe en meng nog een keer goed.

Doe de beetgare prei uit de pan over in een ovenschaal.

Schenk de kippenbouillon erbij en verdeel het kippenvlees over de prei.

Vervolgens de Provençaalse paneermeel er royaal over verdelen.

Top af met de knoflook Cheese Crumbles.

Eventueel kun je nu de schotel afgedekt wegzetten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schuif de ovenschotel voor ca 30 minuten in het midden van de oven of tot deze mooi goudbruin kleurt.

Serveer met een groene salade en/of wat gebakken aardappel

Back To Top