skip to Main Content
Alphenaer is het merk van:

Over DeJong Cheese

Onze kracht ligt bij het op de markt brengen van unieke en innovatieve kazen. We zijn zeer klantgericht en kunnen snel inspelen op de wensen van de klant en de markt. Door onze flexibiliteit is er veel mogelijk wat betreft verpakkingen, producten en smaakvarianten.

Alphenaer kaas

DeJong Cheese vervaardigt een breed assortiment aan verse en gerijpte kazen onder private label en op aanvraag, in grootverpakking voor de verwerkende industrie. Daarnaast heeft DeJong Cheese een eigen ambachtelijk geitenkaas merk: Alphenaer. De kwaliteit van onze Alphenaer kazen wordt bewezen door het winnen van diverse Awards bij grotere internationale kaasconcoursen. Dit alles doen we met de hoogst haalbare certificeringen:

  • Alle boerderijen zijn gecertificeerd volgens het keten kwaliteit systeem ‘Kwaligeit’. Zie ook www.ngzo.nl en www.ontdekdegeit.nl.
  • De kaasmakerij is EG erkend en volledig BRC / IFS gecertificeerd.

Ontdek ons assortiment en proef waarom we daar zo trots op zijn!

Gecertificeerd producent
Winnaar diverse awards
Private label mogelijkheden

Onze historie

Geitenhouderij

1985

In 1985 werd op de boerderij van Familie de Jong naast de gevestigde melkveehouderij ook een geitenhouderij gestart. De geitenmelk werd, net als de koemelk, verkocht aan melkverwerkers en kaasproducenten.

Opening kaasmakerij

1995

Vader en 2 zoons runde het bedrijf. Arjan de Jong, de huidige CEO, wilde in eigen bedrijf meer met de melk doen en begon op kleine schaal met kaas maken. Dat werd een succes en in 1995 opende op het zelfde adres Kaasmakerij De Jong zijn deuren.

Stijging kaasproductie

2003

De kaasproductie van eigen geitenmelk groeide en meer en meer werd er melk van andere boeren aangekocht.

Meer ruimte

2012

De traditioneel vervaardigede geitenkaas specialiteiten namen gretig aftrek en daar was meer ruimte voor nodig. De geitenstallen werden verruild voor een grotere kaasproductie, opslag en rijpingshallen.

Professioneel team

Heden

Tegenwoordig wordt de melk enkel nog gekocht van boeren uit de omgeving en verwerken we verschillende soorten melk zoals koe, geit -en schapenmelk met een team van professionele en enthousiaste medewerkers.

Nieuwbouw

Toekomst

In 2016 is gestart met een grootschalig nieuwbouwplan waarin het hele bedrijf getransformeerd wordt in een nieuwe en duurzame werk- en productieomgeving.

Certificaten

IFS

BRC

VLOG

GMP+

Halal

SKAL

Kosher

Samenwerkingen

Ontdek de geit

Cittaslow

Kwaligeit

Platform Melkgeitenhouderij

Partners

Samen met onze partners in diverse marktkanalen zoals kaasspeciaalzaken, marktkramen, horecagroothandel, verwerkende industrie en supermarkten in verschillende landen werken we aan de lekkerste en beste kaasassortimenten en maaltijdcomponenten. Je vindt onze kazen onder ons eigen Alphenaer merk of als private label bij onder anderen: