Kingsday Salad
Ingrediënten
- 100 g rozijnen
- 75 g pompoenpitten
- 300 g hele wortelen schoongemaakt of een zak geraspte wortelen
- 3 el olijfolie
- 2 sinaasappels
- 2 el citroensap
- 2 el honing
- 1 tl grove mosterd
- 1 tl Maggi
- Zout en peper
- 200g Alphenaer Cheese Crumbles honing (2 emmertjes)
Bereidingswijze
Gebruik geraspte wortel voor een snelle salade of schaaf met de dunschiller, in de lengte, mooie linten van de wortels.
Pers een halve sinaasappel uit en bewaar het sap.
Schil de andere helft en de hele sinaasappel, snijd de parten eruit en zorg dat alle velletjes eraf zijn. Maak hier kleine stukken van ter decoratie.
Maak de vinaigrette van de olijfolie, honing, sinaasappel- en citroensap, mosterd, maggi, zout en peper.
Meng de pompoenpitten en de rozijnen voorzichtig door de wortelen en voeg de dressing toe.
Maak de borden op of decoreer de salade in een schaal.
Strooi als laatste de sinaasappelstukjes en de Cheese Crumbles er overheen.
Happy Kingsday!
TIP: voor een extra leuke opmaak als bijgerecht serveer je de salade in de lege, halve schil van een sinaasappel. Daarvoor heb je wel 2 sinaasappels extra nodig!
TIP: met 1 tl gembersiroop geef je een extra bite en smaak boost aan de dressing.