Vijgen met geitenkaas en walnoten
Ingrediënten
- 4 rijpe vijgen
- 80 g gehakte walnoten
- 2 el honing
- 100 gram Alphenaer Goats Cheese Crumbles
- 1 el citroensap
- 2 el walnotenolie
- 2 el witte wijnazijn
- 4 tl fijn gehakte peterselie
- 2 tl fijn gehakte verse tijm
- Grof zout
- Vers gemalen peper
Bereidingswijze
Snijd met een scherp mes de bovenkant van de vijgen en bewaar de kapjes om er de gevulde vijgen mee af te dekken.
Haal de vijgen uit met een theelepel, doe het vruchtvlees in een kom en meng er de gehakte walnoot, de honing, het citroensap, vers gemalen peper en de Goats Cheese Crumbles door.
Meng in een andere kom de olie en witte wijnazijn met een vork door elkaar.
Voeg er dan de peterselie, tijm en peper naar wens aan toe en roer het geheel nog even door.
Schep de vulling in de vijgen, waarbij u de vulling goed aandrukt.
Lepel de vinaigrette over de gevulde vruchten en strooi wat grof zout erover, leg de kapjes op de vijgen en dien ze op.