skip to Main Content
Alphenaer is het merk van:

Salade met Goats Cheese Crumbles en gegrilde nectarine

Type recept

Lunchgerecht/bijgerecht

Aantal personen

2 personen

Bereidingstijd

20 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram Alphenaer Goats Cheese Crumbles
  • Een handje pecannoten
  • 2 nectarines
  • 90 gram blauwe bessen
  • 70 gram parmaham
  • 100 gram slamelange
  • Olijfolie en/of balsamico

Bereidingswijze

Begin met het roosteren van de pecannoten. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur zonder boter of olie. Strooi, wanneer de pan op temperatuur is gekomen, de pecannoten erin en rooster deze tot ze bruin beginnen te worden en gaan geuren. Vergeet ze niet tijdens het roosteren regelmatig om te schudden. Neem de pecannoten uit de pan en laat op een plank even afkoelen.

Snij de nectarines in plakjes en besprenkel deze met een beetje olijfolie. Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de nectarines kort tot er mooie grillstrepen zichtbaar zijn op het vruchtvlees. Neem de plakjes nectarine uit de pan en laat op een plank even afkoelen.

Leg de slamelange op een plank en besprenkel met olijfolie en/of balsamico. Vouw de plakjes parmaham op en leg ze tussen de salade. Strooi er vervolgens de pecannoten, blauwe bessen en Goats Cheese Crumbles overheen en maak het af met de plakjes nectarine.