skip to Main Content
Alphenaer is het merk van:

Quiche met tomaat en geitenkaas

Type recept

Lunchgerecht

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd

30 minuten

Ingrediënten

  • 200 bloem
  • 1 tl zout
  • 100 g koude boter
  • 5 eieren
  • 1 el ijskoud water
  • 500 g witte asperges
  • 500 g pommedori tomaat
  • 200 g crème fraîche
  • 200 g Alphenaer Goats Cheese Crumbles of Alphenaer Ripened Goats Cheese
  • 1 citroen (schoongeboend)

Bereidingswijze

Zeef de bloem en het zout en doe in de keukenmachine.

Snijd de boter in stukjes en voeg toe. Meng in 1 min. tot een kruimelig deeg. Voeg al draaiende het ei en het water toe. Laat draaien tot een samenhangend deeg ontstaat. Voeg indien nodig nog 1 el koud water toe.

Kneed het deeg kort met je handen tot een bal.
Laat in vershoudfolie 30 min. rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de tomaten in dunne plakjes.

Klop de rest van de eieren los met de crème fraîche.

Roer 100 gram Goats Cheese Crumbles door het eimengsel.

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

Roer het rasp en 3 el sap door het eimengsel.

Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem.

Rol het deeg uit tot een ronde lap van Ø 32 cm.

Vet de quichevorm in met de boter.

Bekleed de vorm met het deeg.

Prik gaatjes in de bodem.

Verdeel achtereenvolgens de gesneden tomaat en het eimengsel over de bodem.

Top af met Goats Cheese Crumbles en bak in ca. 45 min. in de oven goudbruin en gaar.

Tip: Dit recept is ook heerlijk met gerijpte geitenkaas van Alphenaer. Verkruimelde gerijpte geitenkaas en gebruikt het in plaats van de Goats Cheese Crumbles in dit recept.