
Biet-venkel salade met Goats Cheese Crumbles
Ingrediënten
- 1 rauwe biet
- 1/2 venkel
- 2 handen rucola
- 20 gram pecannoten
- 2 eetlepels Alphenaer Goats Cheese Crumbles
- Extra virgine olijfolie
- Balsamico
- Peper/zout
Bereidingswijze
Snij met een mandoline, kaasschaaf of keukenmachine de biet en de venkel in zo dun mogelijke plakjes.
Verdeel de rucola over 2 borden, leg hierop de bietenschijfjes en de venkel.
Strooi de pecannoten erover en de Goats Cheese Crumbles.
Meng 3 delen extra virgine olijfolie met 1 deel balsamico azijn.
Breng op smaak met zout en peper en giet de dressing over de salade.
Serveer de biet-venkel salade met Goats Cheese Crumbles als lichte salade voor de lunch, maar ook als voorgerecht of als bijgerecht bij een diner.
Tip: Je maakt de salade extra lekker met wat uitgebakken spekreepjes erbij.