skip to Main Content
Alphenaer is het merk van:

Biet-venkel salade met Goats Cheese Crumbles

Type recept

Lunchgerecht/bijgerecht/voorgerecht

Aantal personen

2 personen

Bereidingstijd

10 minuten

Ingrediënten

  • 1 rauwe biet
  • 1/2 venkel
  • 2 handen rucola
  • 20 gram pecannoten
  • 2 eetlepels Alphenaer Goats Cheese Crumbles
  • Extra virgine olijfolie
  • Balsamico
  • Peper/zout

Bereidingswijze

Snij met een mandoline, kaasschaaf of keukenmachine de biet en de venkel in zo dun mogelijke plakjes.

Verdeel de rucola over 2 borden, leg hierop de bietenschijfjes en de venkel.

Strooi de pecannoten erover en de Goats Cheese Crumbles.

Meng 3 delen extra virgine olijfolie met 1 deel balsamico azijn.

Breng op smaak met zout en peper en giet de dressing over de salade.

Serveer de biet-venkel salade met Goats Cheese Crumbles als lichte salade voor de lunch, maar ook als voorgerecht of als bijgerecht bij een diner.

Tip: Je maakt de salade extra lekker met wat uitgebakken spekreepjes erbij.