skip to Main Content
Alphenaer is het merk van:

We maken cadeautjes van onze kazen

Heb je je wel eens afgevraagd hoe een dagelijks product verpakt wordt? Het is zo normaal dat we verse producten in ons winkelwagentje leggen en ze thuis veilig en vers kunnen openen, maar hoe werkt dat eigenlijk?

Stel je voor dat je een stuk verse kaas zonder verpakking in je wagentje gooit….. dan eet je het thuis niet meer op!

Een inpak-vak apart

De verpakking en vooral het inpakken van onze kazen is een vak apart. De verpakking wordt per product speciaal ontworpen en gemaakt. Het team van inpakkers bij DeJong Cheese zorgt er dagelijks voor dat alle kazen er prachtig uit zien en vers naar de klant kunnen worden gebracht. Het inpakken van onze producten is niet zomaar even gedaan. De gerijpte kazen gaan bijvoorbeeld in een matje van rietjes of in speciaal papier met een bijzondere vouwtechniek. De ongerijpte kazen verpakken we in luchtdichte blisterverpakkingen of verpakkingen met losse segmenten, die in lijn met de kaasmachines staan. Alle bakjes, potjes, doosjes en kuipjes, verzameldozen en pallets worden met de grootste zorg door ons inpakteam verwerkt.

Knap staaltje werk

Maar dat is nog niet alles, naast Alphenaer-producten worden er in onze kaasmakerij diverse private labels gemaakt. Daarvoor zijn weer andere inpakvaardigheden en etiketten nodig. Zo gaan er dagelijks tientallen verschillende etiketten, verpakkingen en dozen door de handen van onze inpakmedewerkers. Een knap staaltje werk als je alles bij elkaar ziet.

Voor al deze werkzaamheden hebben we een geweldig team van inpakkers, die van alle kazen cadeautjes maken. Ze weten wat ze doen en hoe ze met dit heerlijke, maar kwetsbare product om moeten gaan. Dus als je volgende keer een stukje verse kaas in je winkelwagentje legt, denk dan even aan onze toppers op de inpakafdeling bij DeJong Cheese.