skip to Main Content

Verse geitenkaas

De verse geitenkaas van DeJong Cheese is zacht en fris van smaak en heerlijk romig. De pure smaak van de geitenkaas combineert in oneindig veel smaakvariaties en maakt uw gerecht, salade, lunch en nagerechten tot een heerlijke verrassing. Naast de verse geitenkaas naturel hebben we nog vijf heerlijke smaken: honing, kruiden, aardbei, cranberry en bacon.

Kom via deze pagina meer te weten over de productie van deze verwennerij en daarnaast trakteren we u op diverse tips en tricks.

Hoe wordt verse geitenkaas gemaakt?

  • Nadat de geitenmelk is opgehaald, wordt het in de tanks op de kaasmakerij aangeleverd en verhit tot een temperatuur van 72 ̊C om schadelijke bacteriën te doden. Door deze stap in het productieproces zal ook de houdbaarheid van het eindproduct langer zijn.
  • Dan wordt de melk gestremd, we gebruiken traditionele filterdoeken om de melk in te stremmen. Het mooie hieraan is dat het echt een natuurproduct blijft. In tegenstelling tot industriële productieprocessen blijft met onze aanpak de natuurlijke smaak behouden.
  • Vervolgens wordt de melk verzuurd, en wordt het geheel geperst waardoor de wei en de wrongel van elkaar worden gescheiden. De Wrongel is uiteindelijk wat de verse zachte kaas genoemd wordt. De wei is een waterachtige stof dat wordt afgetapt.

Aan de zachte geitenkaas (wrongel) kunnen een tal van ingrediënten toegevoegd worden om een zoete of juist kruidige twist mee te geven aan de kaas.

Handige tips & Tricks bij verse Geitenkaas

  • Het is vaak erg lastige om verse geitenkaas te versnijden dit komt door de zachte structuur van de kaas. Hierbij de handige tip: Gebruik een snijdraad! Of nog makkelijker, koop Cheese Crumbles of geitenkaas schijfjes!
  • Voor het maken van 1 kg zachte geitenkaas is 7.5 liter geitenmelk nodig.
  • Verse geitenkaas is niet geperst, heeft geen rijping ondergaan en kan direct na productie gegeten worden.
  • Verse geitenkaas is erg goed te gebruiken in desserts. Dit komt door de verse ondertoon van de kaas die erg goed combineert met de zoete smaken die gebruikt worden in desserts.
  • Verse geitenkaas smaakt het beste in combinatie met een droge witte wijn.

Heeft u interesse in onze verse geitenkaas? Neem contact op met ons verkoopteam!

Neem contact op

Back To Top