skip to Main Content
Alphenaer is het merk van:

Technische Dienst: creatief en iedere dag anders

Drie vragen aan onze Technische Dienst.

In de kaasmakerij van Alphenaer maken we onze kazen weliswaar met de  hand, maar daarvoor zijn diverse machines nodig en die moeten goed onderhouden worden. Dit onderhoud doen Frank en Robert, onze Technische Dienst. Tijd om hen eens 3 vragen te stellen.

Frank was de eerste werknemer van (toen nog) Kaasmakerij de Jong en weet ongeveer iedere steen en elk stuk metaal in het bedrijf te vinden. Samen met Robert, die nog deels op school zit, zorgen zij dat de kazen van Alphenaer ook letterlijk van de band blijven rollen.

Wie ben je en wat maakt jouw werk leuk?

Robert: “Ik zit nog gedeeltelijk op school en werk hier nu ongeveer 1 jaar. Ons werk is heel divers, je werkt aan verschillende projecten tegelijk en soms moet je dan ineens voor een spoedreparatie of een storingsmelding snel de kaasmakerij in. We maken ook zelf onderdelen of machines als dat zo uitkomt. Dat maakt het lekker afwisselend en daardoor is geen dag hetzelfde.“

Frank: “Iedere dag is er weer een nieuwe uitdaging en in onze eigen werkplaats kunnen we de onderdelen maken of repareren. Dit is echt ons domein waar we alles bij de hand hebben voor reparaties en het maken van nieuwe items, dat werkt fijn.”

Robert: “Soms moeten we creativiteit en techniek combineren en zelf een oplossing bedenken en bouwen. Iets bestaands monteren, maar ook een meubel aanpassen of een hele machine of onderdeel zelf maken. We werken door het hele bedrijf en omdat het niet zo heel groot is, moeten we soms iets verzinnen wat nog niet bestaat. Oplossingen bedenken voor wat we tegenkomen, dat maakt het werk leuk. Veel beter dan achter een bureau zitten of standaard werkzaamheden uitvoeren.”

Welke gebeurtenis mogen we niet missen?

Op de vraag wat in die 27 dienstjaren nou echt een hoogtepunt was noemt Frank bijna meteen de opendag van de kaasmakerij in 2012, waarbij de opening van de Hoge Hal gevierd werd. “Dat was echt mooi, we konden aan klanten, leveranciers en vooral onze familie en vrienden laten zien wat we doen en waar we voor staan. Ja, daar was ik wel trots op! O ja, en het feest ‘s avonds. Ja, dat was een mooi feest.” Vertelt hij met een grote grijns.