skip to Main Content
Alphenaer is het merk van:

Is geitenkaas beter bij lactose-intolerantie?

Geitenkaas is zeker te overwegen wanneer je gevoelig bent voor lactose uit koemelk. Geitenkaas bevat een stuk minder lactose dan kaas gemaakt van koemelk, daardoor is de geitenkaas meestal goed te verdragen door mensen met lactose-intolerantie.

Melkeiwit allergie

Zelfs als je een allergie hebt voor melkeiwitten, kan geitenmelk soms wel getolereerd worden, omdat deze melk gevormd wordt met korte aminozuren.

Licht verteerbaar

Daarnaast is de chemische structuur van geitenmelk vergelijkbaar met die van moedermelk. Het menselijke verteringssysteem heeft minder moeite met het verwerken hiervan dan met de samenstelling van koemelk. Dit komt mede doordat geitenmelk in vergelijking met koemelk kleinere vetbolletjes heeft, wat ervoor zorgt dat het makkelijker te verteren is (zelfs voor mensen met een gevoelige maag).

Essentiële vetzuren

Geitenmelk bevat meer essentiële vetzuren (linolzuur en arachidonzuur) en een groter aandeel korte ketens en middellange keten vetzuren dan koemelk. Het vet in geitenmelk kan gemakkelijker worden verteerd en geabsorbeerd dan koemelk.

Er is geen direct “Ja “of “Nee” op deze vraag te antwoorden, maar het is zeker het proberen waard.