skip to Main Content
Alphenaer is het merk van:

Het geheim van Alphenaer kaas

Weet jij ook niet welk stukje kaas je moet kiezen als je voor het schap staat? Toch maar weer dat bekende puntje brie? Of wil je een keer iets anders? Iets lekkerders? Puur van smaak?

Precies dat is het geheim van de geitenkaas van Alphenaer.

Pure geitenmelk

De bereiding van de Alphenaer kazen begint al met de selectie van de beste geitenmelk. In de prachtige, landelijke omgeving van Alphen verzamelen we bij verschillende boeren de geitenmelk voor onze kazen. De geiten worden evenwichtig gevoerd met goed ruwvoer, dat zorgt voor een hoge kwaliteit melk en dat proef je natuurlijk ook terug in de kazen.

Ambacht en traditie

Het stremmen van de melk voor de verse geitenkazen, gebeurd in traditionele filterdoeken. De melk die wordt verwerkt tot Brie en Minibrie wordt in de kaasmakerij gestremd en vervolgens op traditionele wijze gesneden, geroerd en verder verwerkt.

Een prachtig en eeuwen oud proces. Het mooie hieraan is dat de kaas zo een echt natuurproduct blijft. In tegenstelling tot industriële productieprocessen blijft, met onze aanpak, de natuurlijke smaak behouden.

De ambachtelijke techniek, de tijd van handelen en een precieze timing zijn de belangrijkste onderdelen van de uiteindelijke smaak en smeuïgheid van de Alphenaer specialiteiten. Het is een secuur en ambachtelijk werk waartoe alleen de beste kaasmeesters bevoegd zijn om uit te voeren.

Kwaliteit en controle

Om de lekkerste kaas van de hoogste kwaliteit na te streven, worden de Alphenaer kazen pas vrijgegeven als de kaasmakers de kwaliteit goed genoeg achten voor het label Alphenaer. Zo waarborgen we de kwaliteit en exclusiviteit van onze kaas. We hebben al velen jaren ervaring met het maken van kaas, en dat proef je!

Ons geheim? De ambachtelijke wijze en de aandacht waarmee wij onze kaas maken.