skip to Main Content
Alphenaer is het merk van:

Heftruckchauffeur: geen dag is hetzelfde

Drie vragen aan onze Heftruckchauffeurs.

Heftruckchauffeurs Jeremy en André schuiven aan tafel en vertellen over hun werk.

Wie ben je en wat maakt jouw werk leuk?

Jeremy: “Ik werk nu ruim twee jaar bij DeJong Cheese en geen dag is hetzelfde. Het werk is afwisselend, we zorgen dat iedereen in het bedrijf de juiste spullen op de juiste plek kan vinden. We lossen nieuwe leveringen van bijvoorbeeld verpakkingen of grondstoffen en laden de vrachtwagens die onze kazen komen halen.”

“Maar heftruck rijden is niet het enige wat we doen, we verzorgen bij DeJong Cheese alle logistieke werkzaamheden,” vertelt André. ‘We vullen alles aan, ruimen het op en zorgen dat het besteld wordt wanneer nodig. Ik werk hier nu ruim één jaar en vind het vooral leuk dat we met ons werk alles laten draaien. Iedereen kan aan het werk doordat wij laden en lossen, klaarzetten en wegwerken.”

Welke gebeurtenis mogen we niet missen?

Jeremy: “Ik heb één van de heftrucks een keer vastgereden in de modder toen ik net naast de bestrating reed. Toen moesten we de ene heftruck met de andere eruit trekken, dat was wel een grappig gezicht.”

André: “Afgelopen winter met dat enorme pak sneeuw hebben we een sneeuwschuiver op de heftruck gemaakt. Zo hebben we het hele terrein sneeuwvrij en begaanbaar weten te houden.”

“Ik heb toen bijna de hele dag op de heftruck gezeten, het bleef maar sneeuwen,” vult Jeremy aan. “Zodra er een vrachtwagen aankwam, maakte we de baan opnieuw schoon en strooide we zout. Zo konden de vrachtwagens zonder veel moeite weer vertrekken en gleden ze niet weg. Dat was wel een heel andere manier van heftruck rijden trouwens met die gladheid 😉.”