Geitenkaas van Nederland tot Dubai
Sinds de opening van de lokale Kaasmakerij de Jong in 1995 is er veel veranderd. Het bedrijf is nog steeds erg succesvol en alleen maar aan het groeien. Zowel nationaal als internationaal. Inmiddels leveren we onze (geiten)kaasspecialiteiten wereldwijd in meerdere continenten en in wel 45 landen. En daar hebben we natuurlijk ook steeds meer geitenmelk voor nodig. “Alleen is dat nog niet zo eenvoudig”, aldus Arjan de Jong.
DeJong Cheese levert wereldwijd
Vanuit het Brabantse Alphen leveren wij onze zachte (geiten)kaasspecialiteiten niet alleen in Nederland en België. Inmiddels werken we samen met bedrijven en partners over de hele wereld en over meerdere continenten. Wist je dat onze geitenkaas inmiddels in meer dan 45 landen verkrijgbaar is?
Nationale en internationale beurzen
DeJong Cheese neemt deel aan verschillende nationale en internationale beurzen. Denk qua nationale beurs bijvoorbeeld aan de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten om kaasspeciaalzaken en groothandelaren uit heel het land te treffen. Internationaal zijn we zowel in Europa op onder andere SIAL of Anuga te vinden, maar ook buiten Europa op Gulfood. Allerlei verschillende beurzen om aan de drie branches waaraan we leveren te laten zien wat onze mogelijkheden zijn.
Retail, foodservice & industrie
DeJong Cheese bedient drie verschillende branches. Zo leveren we kleinverpakkingen verse geitenkaas, spread, crumbles en minibrie aan de retailbranche. Het assortiment dat verkrijgbaar is via de groothandel bestaat uit grotere verpakkingen, zodat speciaalzaken en horecabedrijven deze producten zelf kunnen versnijden of verwerken. En tenslotte de industrie met echte grootverpakkingen voor producenten om te verwerken in salades, quiches, tapas of op pizza’s. Ook is de wrongel, dus de basis voor geitenkaas, per 15kg zakken verkrijgbaar met verschillende ingrediënten.
Uitbreidingsplannen en automatisering
In 2016 is gestart met een grootschalig nieuwbouwplan waarin het hele bedrijf getransformeerd wordt in een nieuwe en duurzame werk- en productieomgeving. Een gedeelte van deze uitbreidingsplannen is al gerealiseerd. Eind 2024 is het kantoorpersoneel dan ook verhuisd naar een nieuw kantoorgebouw waarin energie-efficiëntie centraal staat. En ook qua automatisering in de kaasmakerij zijn we hard aan de weg aan het timmeren, zodat we de grote vraag naar onze kaasspecialiteiten ook waar kunnen maken.
Tenslotte hebben we nog een uitbreiding op het gebied van kazen. Want naast zachte kaasspecialiteiten introduceren we nu ook verschillende varianten Alphenaer harde geitenkazen op de markt. Een ware delicatesse die echt het proberen waard is!



