skip to Main Content

Smeerbare geitenkaas

Uitstekende kwaliteit smeerbare geitenkaas

DeJong Cheese vervaardigd smeerbare geitenkaas naar eigen ontwikkeld recept. De unieke smaak, textuur en consistentie maken het product onweerstaanbaar lekker op de boterham of als snack, en natuurlijk kunt u smeerbare geitenkaas uitstekend gebruiken in de keuken.

  • Gemakkelijk te smeren op toast of brood
  • Geschikt voor vegetariërs
  • Laag vetpercentage, zonder het verlies van de romige smaak van de geitenkaas
  • Verkrijgbaar in naturel en honing

Tip: Gebruik ook eens smeerbare geitenkaas als romige saus door uw pasta’s

Gebruikelijk is om roomkaas of crème fraise te gebruiken als saus voor de pasta. Maar heerlijk frisse geitenkaas spread is ook ideaal voor deze toepassing. En maar 16% vet!

In vele gerechten wordt crème fraîche of zure room toegevoegd voor een romige smaak of het binden van het gerecht. Zure room wordt veel gebruikt in koude gerechten omdat het door het lage vetgehalte (10% melkvet) bij verhitting makkelijker schift dan crème fraîche. Crème fraîche wordt vooral in warme gerechten gebruikt. Het bevat ongeveer 35% melkvet en zal daarom bij verhitting niet schiften. In plaats van crème fraîche kun je echter ook heel gemakkelijk geitenkaas gebruiken. Vervang de zure room door verse geitenkaas smeerbaar naturel in koude gerechten. Beide producten zijn fris, romige smaak, maar hebben een drogere textuur dan crème fraîche en zure room. Daardoor binden ze het gerecht beter en geven een minder vette textuur en smaak. Mocht de geitenkaas onverhoopt toch schiften of wilt u het gebruiken in een zeer vochtig recept, roer dan een eetlepel bloem of maïzena op 250 gram geitenkaas door elkaar en voeg het geheel toe.

Kunt u smeerbare geitenkaas eten bij lactose-intolerantie?

Geitenkaas is zeker te overwegen wanneer je gevoelig bent voor lactose uit koemelk. Geitenkaas bevat een stuk minder lactose dan kaas gemaakt van koemelk, daardoor is de geitenkaas meestal goed te verdragen door mensen met lactose-intolerantie. Zelfs als je een allergie hebt voor melkeiwitten, kan geitenmelk wel getolereerd worden, omdat deze melk gevormd wordt met korte aminozuren.

Een ander punt is dat de melk de chemische structuur heeft die vergelijkbaar is met die van moedermelk. Ook heeft geitenmelk kleinere vetbolletjes dan koemelk, wat er voor zorgt dat geitenkaas makkelijker te verteren is dan kaas gemaakt van koemelk (zelfs voor mensen met een gevoelige maag).

Daarnaast bevat geitenmelk meer essentiële vetzuren (linolzuur en arachidonzuur) en een groter aandeel korte ketens en middellange keten vetzuren dan koemelk. Het vet in geitenmelk kan gemakkelijker worden verteerd en op worden genomen dan koemelk.

Heeft u interesse in onze smeerbare geitenkaas? Neem contact op met ons verkoopteam!

Neem contact op

Back To Top