skip to Main Content
Alphenaer is het merk van:

Perensalade met Goats Cheese Crumbles en maanzaaddressing

Type recept

Voorgerecht/bijgerecht

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd

20 minuten

Ingrediënten

Salade:

  • 1 zakje veldsla of rucola
  • 100 gram Alphenaer Goats Cheese Crumbles
  • 4 rijpe handperen
  • Waterkers voor garnering

Dressing:

  • 3 el olijfolie
  • 1 el zonnebloemolie
  • 3 el wittewijnazijn of ciderazijn
  • 1tl gele basterdsuiker
  • takje verse tijm
  • 1 flinke el maanzaad
  • Zout en versgemalen peper

Bereidingswijze

Gebruik rucola (pittige) of veldsla (boterzacht). Was de sla en verdeel over de borden.

Snijd de peren in vieren en verwijder het klokhuis.

Snijd de parten in de lengte doormidden en leg ze op de sla.

Schil ze eventueel, maar ongeschild zijn ze mooier.

Schud voor de dressing olie, azijn, suiker, tijm, peper en zout in een afgesloten potje.

Doe het maanzaad erbij en schud nogmaals.

Besprenkel de peren met de dressing en strooi rijkelijk met Goats Cheese Crumbles erover.

Garneer met waterkers.