skip to Main Content
Alphenaer is het merk van:

Geitenkaas met peren in portsiroop

Type recept

Nagerecht

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd

20 minuten

Ingrediënten

  • 2 dl rode port
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 4 st conference peren
  • 50 gram pistache noten ongezouten
  • 200 gram Alphenaer Goats Cheese Naturel of Alphenaer Goats Cheese Crumbles Naturel
  • 100 gram Alphenaer Goats Cheese Crumbles Honing

Bereidingswijze

Breng in een pannetje de port en de suiker aan de kook, de suiker al roerend oplossen.

Schil de peren en verwijder het klokhuis.

Voeg de peren aan port toe en laat ze ca. 8 minuten zachtjes koken.

De peren uit pan nemen en portmengsel op hoog vuur ca. 5 minuten laten inkoken. Daarna laten afkoelen.

De peren kort grillen tot een mooie grilrand zichtbaar is.

Vul de peren met de geitenkaas naturel en bestrooi met pistache en Goats Cheese Crumbles honing.

Schenk de portsiroop over de gevulde peren.