skip to Main Content
Alphenaer is het merk van:

Kip-prei gratin met Goats Cheese Crumbles

Type recept

Hoofdgerecht

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd

60 minuten

Ingrediënten

  • 1 kilo prei
  • 400 gram kippendijenvlees
  • 2 eetlepels worcestersaus
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 2 theelepels Dyon mosterd
  • 100 ml kippenbouillon
  • Peper/zout
  • Olijfolie (voor het bakken van de prei)
  • 150 gram Alphenaer Goats Cheese Crumbles
  • Voor de Provençaalse paneermeel:
  • 150 gram paneermeel
  • 20 gram verse peterselie
  • 1 theelepel verse rozemarijn
  • 10 gram verse oregano
  • 60 ml gesmolten boter
  • Rasp van 1 citroenschil
  • 2 teentjes knoflook

Bereidingswijze

Was de prei en snijd in ringen.

Verhit wat olie in een pan en bak hierin de prei in ca. 5-7 minuten beetgaar.

Snij de kippendijen in blokjes van ca. 2×2 cm.

Meng worcestersaus, gerookt paprikapoeder en Dyon mosterd goed door elkaar.

Giet de marinade over de kip en laat ongeveer een half uur marineren.

Maak ondertussen het Provençaalse paneermeel. Verwijder hiervoor de takjes van de peterselie, oregano en rozemarijn en snijd de blaadjes zeer fijn.

Meng de paneermeel met de kruiden, pers er een teentje knoflook boven uit, voeg de gesmolten boter en de citroenrasp toe en meng nog een keer goed.

Doe de beetgare prei uit de pan over in een ovenschaal. Schenk de kippenbouillon erbij en verdeel het kippenvlees over de prei.

Verdeel vervolgens het Provençaalse paneermeel er royaal overheen.

Top af met de Goats Cheese Crumbles. Eventueel kun je nu de schotel afgedekt wegzetten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schuif de ovenschotel voor ca 30 minuten in het midden van de oven of tot deze mooi goudbruin kleurt.

Serveer met een groene salade en/of wat gebakken aardappel.