skip to Main Content

Hollandse geitenkaas

Hollandse geitenkaas, de lekkerste geitenkaas natuurlijk uit Nederland!

Vaak wordt gedacht dat de gerijpte kazen zoals Buches, brie’s en camembert alleen uit Frankrijk afkomstig zijn. Natuurlijk weten wij bij DeJong Cheese wel beter, van oudsher is de kaasmakerij ontstaan bij familie de Jong welke al generatie op generatie geiten hielden. Er werd gekozen om van oorsprong traditioneel buitenlandse kaas van Nederlandse bodem te producen. Deze zijn door het speciale productieproces veel milder en zachter van smaak. Dus ook voor een veel breder publiek toegankelijk. Dus we kunnen wel stellen dat Hollandse geitenkaas aanslaat als een trein!

Hollandse geitenkaas, daar hoort natuurlijk ook melk uit de omgeving bij

Nadat we zijn gestopt met het houden van eigen geiten kopen we de melk uitsluitend in bij boeren uit de omgeving. Omdat we dichtbij de Belgische grens gevestigd zitten hebben we ook een melkleverancier uit België. Een van onze grootste leverancier van geitenmelk zit zelfs ‘gewoon’ gevestigd in Alphen. Deze melkleveranciers zijn ook trots op de Hollandse geitenkazen die wij met de kwalitatief hoge geitenmelk in de markt hebben weten te zetten.

Hollandse geitenkazen; kies bijvoorbeeld de heerlijke Alphenaer geiten camembert van Hollandse bodem

De Alphenaer Geiten camembert (interne link) is een heerlijk borrelkaasje en mag niet ontbreken bij een heerlijk glas wijn of aperitief. De zachte en romige smaak wordt verkregen door de specifieke controle en uiterste precisie van onze kaasmeesters die dit kaasje volgens traditioneel recept bereiden. De smaak van deze camembert is, in vergelijking met traditionele camembert van melk van de koe, zachter van smaak en heerlijk romig. Op en top Hollandse geitenkaas!

Kwaliteit voor de borging van Hollandse geitenmelk

Al onze Hollandse geitenkazen voldoen aan het kwaliteitscertificaat van ‘KwaliGeit’. We eisen van alle melkleveranciers dat zij deze certificering behalen. Het is een kwaliteitsborgingsprogramma wat speciaal is opgezet voor de Nederlandse geitenmelkproducenten.

Het project KwaliGeit is een gezamenlijk project van de Nederlandse geiten-zuivelonderneming (particulier en coöperatief) VKGN in nauwe samenwerking met de vakgroep LTO.

Het samenwerkingsverband vormt een geweldige uitdaging voor de Nederlandse melkgeitenhouderij sector om aan te tonen dat Europees gezien, Nederland ver voorop loopt in de zorg om kwalitatief hoogwaardige geitenmelk en geitenhouderijen. Voedselveiligheid, dierengezondheid en –welzijn en imago vormen de sleutelwoorden voor een gezond en duurzaam toekomstperspectief.

Ervaren keurmeesters bezoeken het geitenbedrijf en beoordelen aan de hand van een beoordelingsprotocol de in de modules vastgelegde criteria.

Heeft u interesse in onze Hollandse geitenkaas? Neem contact op met ons verkoopteam!

Onze certificaten Neem contact op

Back To Top