skip to Main Content

Geschiedenis

– 1995 start van de kaasmakerij.

Halverwege de jaren tachtig zijn Francois en Arjan de Jong begonnen met het melken van geiten op het bedrijf van hun vader. Zij waren een van de pioniers op het gebied van het melken van enkele honderden geiten. In 1995 besloten zij om de door hun geproduceerde geitenmelk ook zelf te gaan verwerken tot verse geitenroomkaas (geitenwrongel). In 1995 werd Kaasmakerij de Jong opgericht en al snel bleek het vermarkten van geitenkaas dusdanig succesvol verliep, dat besloten werd om extra geitenmelk te gaan verwerken.

– Enkele jaren later..

De kaasmakerij verwerkte destijds naast eigen melk, ook melk die bij collega geitenhouders werd aangekocht. Nog steeds werden alle werkzaamheden in familieverband uitgevoerd. In het begin bestond de productie uitsluitend uit verse geitenroomkaas in bulk ( geitenwrongel) maar toen eind jaren ’90 besloten werd om ook zachte geitenkaas aan het assortiment toe te voegen, volgden de ontwikkelingen elkaar snel op. Aan het assortiment werd onder andere Geitenbrie, mini brie en diverse smaakvarianten verse geitenkazen toegevoegd.

– In 2003 hebben we helaas tot het besluit moeten komen om met de geitenhouderij te stoppen.

In 2003 is besloten te stoppen met het houden van geiten sindsdien wordt de melk enkel nog van derden ingekocht, zodat de aandacht volledig gericht kan worden op het maken van kaas.

– In 2011 wordt de naam veranderd in het meer internationale; DeJong Cheese.

– Hedendaags is DeJong Cheese een uiterst modern bedrijf met alle facetten aan huis.

DeJong Cheese is in de loop der jaren uitgegroeid tot een professioneel bedrijf dat vele markten en landen bediend. We zijn volop bezig met vernieuwingen en investeringen zodat we onze klanten altijd op de beste manier tegemoet kunnen komen.

Back To Top