skip to Main Content

Geitenkaas soorten

Geitenkaas is verkrijgbaar in vele verschillende vormen en soorten. Bij DeJong Cheese zijn we gespecialiseerd in de volgende geitenkaas soorten:

Geitenwrongel

De echte basis onder de geitenkazen is geiten wrongel. De zachte pure smaak wordt verkregen door het gebruik van de beste geitenmelk en het traditionele productieproces. Zo werken wij met filterdoeken wat nog het traditionele en oorspronkelijke proces is.

Geitenkaas soort: Gerijpte geitenkaas ook wel bûche genoemd

Een heerlijke, zacht gerijpte geitenkaas met een witschimmel korst. De smaak van deze kaas varieert van zacht romig en stevig (jong) tot pikant en smeuïg (na volledige rijping).

Geitenkaas soort: Geiten brie en geiten camembert

Geiten Brie is bereid volgens traditioneel recept. De geitenmelk met zijn natuurlijke vet- en eiwitgehaltes geeft deze kaas een heerlijke zachte en romige smaak. De oppervlakte rijping zorgt voor een mooie witte laag rond de kaas waar de Brie zijn specifieke uiterlijk en heerlijke smaak aan dankt. De smaak varieert van zacht romig en stevig (jong) tot pikant en smeuïg (na volledige rijping). De variant met fenegriek biedt een heerlijke walnootachtige smaak, wat deze kaas tot een bijzonder lekkere en verrassende specialiteit van onze kaasmakerij maakt.

De geiten camembert is bereid volgens traditioneel recept uit 100% geitenmelk. De smaak van deze camembert is, in vergelijking met traditionele camembert van geitenmelk, zachter van smaak en heerlijk romig.

Geitenkaas soort: Verse geitenkaas

Verse geitenkaas heeft geen rijping genoten en kan direct na bereiding geconsumeerd worden. De verse geitenkaas van DeJong Cheese heeft een zachte frisse geitenkaassmaak en is heerlijk romig. Deze geitenkaas heerlijk in combinatie met zoete en hartige toevoegingen, we hebben dan ook een honing en aardbeien variant in ons assortiment en voor de hartige liefhebbers bacon en fijne kruiden.

Ook qua vorm is er heel wat te kiezen! Van Cheese Crumbles tot schijfjes tot bolletjes maar ook voor de professionele keuken hebben we kilo rollen in het assortiment. Voor de business to business zijn de grootverpakkingen van bijvoorbeeld wrongel ideaal.

Geitenkaas soort: Smeerbare geitenkaas

De smeuïge smeerbare variant onder de geitenkazen, wat als voordeel heeft dat het maar 16% vet bevat. Een heerlijke, pure en frisse geitenkaas. De smeerbare verse geitenkaas is ideaal voor de bereiding van heerlijke sandwiches, hapjes, toastjes en is heerlijk in vele gerechten.

Heeft u interesse in onze geitenkaas soorten? Neem contact op met ons verkoopteam!

Neem contact op

Back To Top