skip to Main Content

Geitenbrie

DeJong Cheese produceert heerlijke brie’s op basis van geitenmelk. Onder het traditionele merk Alphenaer zijn deze kazen in de schappen te vinden. De kwaliteit is al meerdere malen bewezen door het winnen van verschillende awards bij grote internationale kaaswedstrijden. Zo hebben we twee jaar op rij de prestigieuze Sainsbury Trophy gewonnen voor ‘Beste nieuwe zuivelproduct’. De eerste keer met de geitenbrie naturel het jaar opvolgend met de geitenbrie fenegriek. Een reden om trots op te zijn dus!

Geiten brie dé traktatie onder de kazen!

Heerlijk zachte Alphenaer geitenbrie wordt bereid volgens traditioneel recept. De geitenmelk met zijn natuurlijke vet en eiwit gehaltes geeft deze kaas een heerlijk zachte, romige smaak. Nadat de kaas rustig heeft kunnen rijpen vormt zich een mooie witte laag rond de kaas waaraan de Brie onder andere zijn specifieke uiterlijk en heerlijke smaak aan ontleent. In het begin is de kaas vrij stevig, maar hoe langer deze rijpt hoe romiger en pittiger van smaak deze wordt.

Tip: Haal de geiten brie circa 1 uur voor consumptie uit de koelkast, hierdoor wordt de beste smaak en consistentie verkregen.

Geitenbrie fenegriek; de heerlijke smaak van geitenkaas met nootachtige ondertoon

Een van de meest bijzondere en lekkerste kazen van de Alphenaer familie is de Geiten Brie met fenegriek. Deze kaas is met zorg bereid volgens traditioneel recept waaraan hele fenegriek zaden en natuurlijk walnotenaroma wordt toegevoegd. De zacht romige geiten brie in combinatie met de walnootachtige smaak maakt deze brie tot een bijzonder lekkere en verrassende specialiteit van onze kaasmakerij.

Het rijpen van Alphenaer geitenbrie

Alphenaer kazen rijpen het beste bij een constante temperatuur van 12 graden en een vochtigheidsgraad van 98%. Tijdens het rijpen worden de kazen regelmatig gekeerd, hierdoor vormt de schimmelkorst zich gelijkmatig en blijft de kaas mooi in model.

Onze traditioneel gerijpte kazen, rijpen van buiten af naar binnen tot in het hart van de kaas en krijgen tijdens de verdere rijping een witte korst met een meer en meer uitgesproken pittige smaak en geur. De smaak varieert van zacht romig en stevig als de kaas nog jong is, tot pikant en smeuïg na volledige rijping. Tijdens het rijpingsproces zorgt een strenge controle voor het uiteindelijke resultaat van Alphenaer brie.

Interesse in onze geiten brie? Neem contact op met ons verkoopteam!

Neem contact op

Back To Top