skip to Main Content

Alphenaer Geitenkaas

Alphenaer; ‘Traditioneel en ambachtelijk vakmanschap’!

De bereiding van de Alphenaer kazen begint al met de selectie van de beste geitenmelk. In de prachtige, landelijke omgeving van Alphen verzamelen we bij verschillende boeren de geitenmelk voor onze kazen. De geiten worden evenwichtig gevoerd met goed ruwvoer, wat zorgt voor een hoge kwaliteit melk en natuurlijk ook wordt terug geproefd in de kazen. Deze melk wordt in de kaasmakerij gestremd en vervolgens op traditionele wijze gesneden, geroerd en verder verwerkt.

De ambachtelijke techniek, de tijd van handelen en een precieze timing zijn enkele van de belangrijkste onderdelen van de uiteindelijke smaak en smeuïgheid van de Alphenaer specialiteiten. Het is een secuur en ambachtelijk werk waartoe alleen de beste kaasmeesters bevoegd zijn om uit te voeren.

Bij de lijn Alphenaer kazen wordt de hoogste kwaliteit nagestreefd. De kazen worden pas vrijgegeven als de kaasmakers de kwaliteit goed genoeg achten voor het label Alphenaer. Zo kan de kwaliteit en exclusiviteit worden gewaarborgd.

Als bourgondische Brabanders, wat de makers van Alphenear zijn houden we natuurlijk niet alleen van onze prachtige bossen, uitgestrekte landerijen en grootse uitzichten, maar ook van lekker lang tafelen. Binnen deze traditie past Alphenaer eveneens als geen ander: ‘Geniet van het leven!’

Award winners!

De kazen van Alphenaer zijn al meerdere malen bij grote internationale kaaswedstrijden bekroond met een gouden award! De Alphenaer geitenbrie naturel en geitenbrie fenegriek zijn zelfs twee jaar op rij bekroond tot ‘beste nieuwe zuivel product’ bij de Intenational Cheese Awards. Hiermee hebben we de Sainsbury Trophy in de wacht gesleept. Ook de geitenkaasbolletjes in olie en de mini brie zijn meerdere malen categorie winnaar geworden. Hier zijn we natuurlijk erg trots op!

Ontdek hier het traditionele Alphenaer assortiment:

Geitenbrie

De heerlijk zachte Alphenaer geitenbrie wordt bereid volgens traditioneel recept. De geitenmelk met zijn natuurlijke vet en eiwit gehaltes geeft deze kaas een heerlijk zacht, romige smaak. Nadat de kaas rustig heeft kunnen rijpen vormt zich een mooie witte laag rond de kaas waaraan de Brie onder andere zijn specifieke uiterlijk en heerlijke smaak aan dankt. De smaak varieert van zacht romig en stevig (jong) tot pikant en smeuïg ( na volledige rijping).

Geitenbrie fenegriek

Een van de meest bijzondere en lekkerste kazen van de Alphenaer familie is de Geiten Brie met fenegriek. Deze kaas is met zorg bereid volgens traditioneel recept waaraan hele fenegriekzaden zijn toegevoegd. De zacht romige geiten brie in combinatie met de walnootachtige smaak maakt deze brie tot een bijzonder lekkere en verrassende specialiteit van onze kaasmakerij.

Geiten mini brie naturel en fenegriek

De Alphenaer Geiten mini brie is een heerlijk borrelkaasje en mag niet ontbreken bij een heerlijk glas wijn of aperitief. De zachte en romige smaak wordt verkregen door de specifieke controle en uiterste precisie van onze kaasmeesters die dit kaasje volgens traditioneel recept bereiden. De smaak van deze mini brie is, in vergelijking met traditionele camembert van melk van de koe, zachter van smaak en heerlijk romig.

Gerijpte Buche

Een van de meest bekende en meest gegeten geitenkaas is deze gerijpte Buche. De gerijpte geitenkaas is deze gerijpte Buche. De gerijpte geitenkaas van Alphenaer is superieur van kwaliteit en onweerstaanbaar lekker van smaak. De traditionele witschimmel omringt de zachte kaas en geeft deze een smeuïge en pittige smaak naarmate deze verder rijpt.

Geitenkaasbolletjes in olie

Een mooie en smakelijke creatie van de kaasmeesters. Deze geitenkaas kan zowel als borrelhapje of door een frisse salade geserveerd worden. Ook de heerlijke kruidige olie is te gebruiken als bijvoorbeeld dressing in uw salade.

Back To Top