skip to Main Content

Vijgen met geitenkaas en walnoten

Voorgerecht

4 personen

20 minuten

Ingredi├źnten

  • 4 rijpe vijgen
  • 80 g gehakte walnoten
  • 2 el honing
  • 100 gram Cheese Crumbles Geitenkaas
  • 1 el citroensap
  • 2 el walnotenolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 4 tl fijn gehakte peterselie
  • 2 tl fijn gehakte verse tijm
  • Grof zout
  • Vers gemalen peper

Bereidingswijze

Snijd met een scherp mes de bovenkant van de vijgen en bewaar de kapjes om er de gevulde vijgen mee af te dekken.

Haal de vijgen uit met een theelepel, doe het vruchtvlees in een kom en meng er de gehakte walnoot, de honing, het citroensap, vers gemalen peper en de Cheese Crumbles door.

Meng in een andere kom de olie en witte wijnazijn met een vork door elkaar.

Voeg er dan de peterselie, tijm en peper naar wens aan toe en roer het geheel nog even door.

Schep de vulling in de vijgen, waarbij u de vulling goed aandrukt.

Lepel de vinaigrette over de gevulde vruchten en strooi wat grof zout erover, leg de kapjes op de vijgen en dien ze op.

Back To Top