skip to Main Content

Varkenshaas met geiten camembert en spek

Hoofdgerecht

4 personen

Ingredi├źnten

  • 2 stuks varkenshaas
  • 12 plakken ontbijtspek
  • 1 Alphenaer geiten camembert
  • 1 eetlepel honing
  • Wat verse tijm
  • Vers gemalen peper
  • Varkenshaas met geiten camembert en spek – bakken

Bereidingswijze

Snij de varkenshaasjes in de lengte open.

Leg in ieder varkenshaasje een aantal repen geiten camembert.

Verdeel de honing en de tijm erover.

Vouw de varkenshaasjes dan weer dicht en kruid af met wat peper.

Let op: er gaat spek omheen, gebruik dus absoluut geen zout.

Leg een stuk huishoudfolie op je werkblad.

Leg hierop een brede strook ontbijtspek.

Leg het gevulde varkenshaasje er in het midden op en rol het spek er met behulp van het folie omheen.

Herhaal dit met de andere varkenshaas.

Verhit wat boter in een braadpan en bak de varkenshaasjes op hoog vuur in een paar minuten rondom bruin.

Schep nog wat van het bakvet over de haasjes en doe dan het deksel op de pan.

Zet het vuur laag en laat in ca. 15 minuten garen.

Je kunt de varkenshaasjes serveren met aardappelen en groenten, maar ook met rijst en asperges of een pasta.

Een geweldig gerecht voor het weekend en ook als je gasten krijgt.

Het is snel klaar, verrassend en bomvol smaak.

Back To Top