skip to Main Content

Salade met geitenkaascrumbles en gegrilde nectarine

Lunchgerecht/bijgerecht

2 personen

20 minuten

Ingredi├źnten

  • Een bakje DeJong Cheesecrumbles – geitenkaas
  • Een handje pecannoten
  • 2 nectarines
  • 90 gram blauwe bessen
  • 70 gram parmaham
  • 100 gram slamelange
  • Olijfolie en/of balsamico

Bereidingswijze

Begin met het roosteren van de pecannoten. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur zonder boter of olie. Strooi, wanneer de pan op temperatuur is gekomen, de pecannoten erin en rooster deze tot ze bruin beginnen te worden en gaan geuren. Vergeet ze niet tijdens het roosteren regelmatig om te schudden. Neem de pecannoten uit de pan en laat op een plank even afkoelen.

Snij de nectarines in plakjes en besprenkel deze met een beetje olijfolie. Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de nectarines kort tot er mooie grillstrepen zichtbaar zijn op het vruchtvlees. Neem de plakjes nectarine uit de pan en laat op een plank even afkoelen.

Leg de slamelange op een plank en besprenkel met olijfolie en/of balsamico.

Vouw de plakjes parmaham op en leg ze tussen de salade. Strooi er vervolgens de pecannoten, blauwe bessen en geitenkaascrumbles overheen en maak af met de plakjes nectarine.

Back To Top