skip to Main Content

Quiche met tomaat en geitenkaas

Lunchgerecht

4 personen

30 minuten

Ingrediënten

  • 200 bloem
  • 1 tl zout
  • 100 g koude boter
  • 5 eieren
  • 1 el ijskoud water
  • 500 g witte asperges
  • 500 g pommedori tomaat
  • 200 g crème fraîche
  • 150 g geitenkaas
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 1 emmertje cheese crumbles knoflook

Bereidingswijze

Zeef de bloem en het zout en doe in de keukenmachine.

Snijd de boter in stukjes en voeg toe.

Maal in 1 min. tot een kruimelig deeg.

Laat de motor draaien en voeg het ei en het water toe.

Laat draaien tot een samenhangend deeg ontstaat.

Voeg indien nodig nog 1 el koud water toe.

Kneed het deeg kort met je handen tot een bal.

Laat in vershoudfolie 30 min. rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de tomaten in dunne plakjes.

Klop de rest van de eieren los met de crème fraîche.

Brokkel de geitenkaas en roer 2/3 door het eimengsel.

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

Roer het rasp en 3 el sap door het eimengsel.

Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem.

Rol het deeg uit tot een ronde lap van Ø 32 cm.

Vet de quichevorm in met de boter.

Bekleed de vorm met het deeg.

Prik gaatjes in de bodem.

Verdeel achtereenvolgens de gesneden tomaat, het eimengsel en de rest van de kaas over de bodem.

Top af met cheese crumbles en bak in ca. 45 min. in de oven goudbruin en gaar.

Back To Top