skip to Main Content

Plaattaart met zoete aardappel, oranje paprika en Cheese Crumbles knoflook

Lunchgerecht/bijgerecht

4 personen

40 minuten

Ingrediënten

  • 8 plakjes bladerdeeg uit de diepvries (maar je kunt ook gerust vers bladerdeeg of hartige taartdeeg gebruiken)
  • 3 zoete aardappels
  • 5 oranje snackpaprika’s (of een grote paprika in de kleur naar jouw wens)
  • 500 gram trostomaten
  • een blikje tomatenpuree
  • peper, zout
  • 2 eetlepels water
  • 50 gram tomatenpesto
  • 2 takjes basilicum
  • 1 pakje spekblokjes
  • 1 emmertje (100 gram) Goats cheese crumbles garlic (of een andere smaak die je lekker vindt)
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid daar de plakjes bladerdeeg over.

Zorg dat de randen iets over elkaar heen lopen en druk deze aan, zodat geen saus onder het deeg terecht kan komen.

Bestrijk een helft van de plaattaart met tomatenpesto.

Meng de tomatenpuree met het water, wat peper en zout, meng goed door en bestrijk hier de andere helft van het deeg mee.

Schil nu de zoete aardappels en snijd ze in plakken.

Verwijder de pitjes uit de paprika’s en snijd in ringen of blokjes.

Snijd de kroon uit de tomaten en snijd hier partjes van.

Beleg de plaattaart met de groenten, door elkaar of verdeeld, je bepaalt zelf de indeling!

Pluk de blaadjes basilicum en verdeel deze over de plaattaart, bestrooi op het laatst met Cheese Crumbles knoflook en kort aangebakken spekblokjes (of -reepjes).

Sprenkel wat olijfolie over de plaattaart (tegen uitdroging van de basilicum) en bak in ongeveer 25 minuten gaar in de oven.

Back To Top