skip to Main Content

Lauwwarme salade van gemarineerde groene asperges, mini champignons en geitenkaas

Lunchgerecht/bijgerecht

4 personen

45 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram asperges
  • Goodbite Spekreepjes
  • 250 gram champignons
  • 100 gram gemengde sla
  • 12 plakjes geitenkaas
  • 2 citroenen
  • Olijfolie
  • 200 gram pompoenpuree
  • 1 eetlepel stemgember
  • 1 eetlepel tai koriander woksaus
  • 50 gram basilicum
  • 20 gram bieslook
  • 20 gram peterselie
  • 100/150 gram nacho’s naturel
  • Olijfolie om in te bakken
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Maak een marinade van citroen, olijfolie, gembersiroop fijngesneden basilicum peper en zout.

Verwarm de groene asperges en champignons kort in de oven en marineer ze met de marinade.

Snijd kruiden fijn, basilicum, peterselie, bieslook.

Maal de nacho’s fijn in een keukenmachine.

Meng de groene kruiden met de nacho’s en paneer de geitenkaas plakjes hiermee.

Verwarm de crème van pompoen met fijngesneden stemgember en maak op smaak evt. een beetje tai koriander woksaus, peper en zout.

Bewaar de pompoen crème buiten de koeling.

Bak de geitenkaas plakjes en goodbite spekreepjes in een pan met olijfolie kort tot ze mooi goudbruin zijn, let op dat de kruiden niet te donker worden.

Leg de sla in een rechte baan op een bord.

Leg daarop de gemarineerde groenten.

Daarop 3 geitenkaasjes en spekreepjes p.p.

Maak met een lepel een strakke baan van de crème voor de salade.

Back To Top