skip to Main Content

Met geitenkaas gevulde kipfilet met honingjus

Hoofdgerecht

4 personen

40 minuten

Ingredi├źnten

  • 8 g verse tijm
  • 1 bosui
  • 4 kipfilet
  • 100 g Ardennerham
  • 25 g boter
  • 170 ml gevogeltefond
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 el Japanse sojasaus
  • 1 el paprikapoeder gerookt
  • 150 gram Cheese Crumbles geitenkaas

Bereidingswijze

Ris de tijmblaadjes van de takjes en snijd ze fijn.

Snijd de bosui in ringetjes.

Meng in een kom 100 gram Cheese Crumbles geitenkaas en met de bosui, de helft van de tijm en breng op smaak met (versgemalen) peper.

Snijd de kipfilet overlangs diep in en vul de ontstane holte met het geitenkaasmengsel.

Druk de inkeping goed dicht en wikkel de kipfilet strak in met de plakken ham.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de kipfilets op matig vuur in ca 15 min. goudbruin en gaar.

Keer de kipfilets regelmatig.

Leg de kipfilets op een warm bord en houd ze warm onder aluminiumfolie.

Roer de fond, honing, sojasaus en de rest van de tijm door het bakvet.

Roer de aanbaksels los en kook op hoog vuur 2-3 min. in tot een lichtgebonden jus.

Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de kipfilets in gelijkmatige stukjes.

Leg de kipfilets op warme borden en schep de jus erover.

Bestrooi als laatst de gevulde kipfilet met gerookte paprikapoeder en cheese crumbles.

Serveer met krieltjes en salade.

Back To Top