skip to Main Content
Alphenaer is het merk van:

Gevulde boleet paddenstoel uit de oven met linzen, peterselie en Goats Cheese Crumbles

Type recept

Bijgerecht

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd

15 minuten

Ingrediënten

  • 4 grote boleet paddenstoelen
  • 250 gram du puy linzen, zwarte
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel krulpeterselie
  • 50 ml olijf olie

Bereidingswijze

Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden.

Spoel de linzen met water en wel ze in 8 uur in een kom met ruim water in de koelkast.

Hol de binnenkant van de paddenstoel uit met een mesje.

Gril de paddenstoelen aan beide kanten goudbruin.

Maak een salade van de gehakte peterselie, de linzen en de in blokjes gesneden tomaat. Breng op smaak met peper en zout en de olijfolie.

Vul de paddenstoelen met de salade.

Strooi royaal de Goats Cheese Crumbles over de gevulde paddenstoelen.

Zet de gevulde paddenstoelen in een ovenschaal. Bak af gedurende 7 minuten, tot de kaas zachtjes gesmolten is.

Garneer af met peterselie of andere groene kruiden.