skip to Main Content

Gekarameliseerde uientaartjes met Cheese Crumbles Bacon en honing

Lunchgerecht/bijgerecht

4 personen

30 minuten

Ingrediënten

  • 4 cirkels uitgerold bladerdeeg van 12 cm doornede
  • 2 uien
  • 100 gram Cheese Crumbles Bacon
  • Tijm
  • 1 eetlepel honing
  • Grof gemalen peper
  • 1 ei

Bereidingswijze

Leg de cirkels bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.

Zoek een glas van 8-10 cm doorsnede en duw deze in je bladerdeeg zodat een rand ontstaat.

Duw het glas diep genoeg maar er niet doorheen.

Prik met een vork gaatjes binnen de cirkel zodat deze niet zo veel omhoog komt tijdens het bakken en je uien eraf vallen.

Besmeer de randen met een beetje losgeklopt ei.

Snij de uien in ringen.

Verwarm een koekenpan met een beetje olie of boter en bak de ringen aan een kant mooi donker.

Het mooiste is als de ringen in elkaar blijven maar ze los bakken kan ook.

Laat de ringen iets afkoelen en verdeel ze dan over de bladerdeeg plakjes.

Verdeel de lepel honing over de uien en strooi er wat grof gemalen peper en tijm over.

Verdeel hierover je bacon Cheese Crumbles en bak de taartjes in ongeveer 15-20 minuten goudbruin en gaar.

Serveer direct.

Je kan deze taartjes ook als borrelhapje maken, snij dan cirkels iets  groter dan de  ui, volg verder het recept maar gebruik 1 set uienringen per taartje.

Wil je deze taartjes vooraf maken, bak ze dan zonder de geitenkaas  gaar maar niet bruin. Bak ze voor gebruik 10 minuten met de geitenkaas tot ze mooi van kleur zijn.

Back To Top