skip to Main Content

Bloemkoolsoep met mosterd, croutons en Cheese Crumbles

Voorgerecht

4 personen

40 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool, in roosjes
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 75 ml olijfolie
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 eetlepel fijne mosterd
  • 1 zoete witte ui, gesnipperd
  • 8 sneden ciabatta brood
  • 100 gram Cheese Crumbles knoflook

Bereidingswijze

Fruit de ui in 2 el olie in een soeppan.

Voeg de bloemkool, de komijn en de bouillon na 5 min. toe en breng tegen de kook aan.

Laat 30 min. koken, of tot de bloemkool gaar is, en pureer vervolgens in de blender.

Breng op smaak met peper, zout en een eetlepel fijne mosterd.

Sprenkel een beetje olijfolie op de sneden ciabatta, laat de olie een beetje intrekken. Leg ze in een droge koekenpan met antiaanbaklaag en bak ze aan beide kanten goudbruin.

Snijd daarna in gewenste grootte.

Verdeel de bloemkoolsoep over vier kommen en top af met wat Cheese Crumbles.

Back To Top