skip to Main Content

Bladerdeeg en geitenkaas met spek en ei

Lunchgerecht/bijgerecht

4 personen

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg van 12×12 cm
  • 4 plakjes geiten camembert
  • 4 plakjes rauwe ham
  • 5 eieren

Bereidingswijze

Rol je bladerdeeg uit tot ongeveer 2,5 mm dikte en snij er vierkanten van 12×12 cm uit.

Dit is ook de maat van de kleine plakjes uit de vriezer.

Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Zoek een glas of een bordje dat ongeveer 9-10 cm doorsnede heeft en duw deze stevig in de bladerdeeg maar er niet doorheen.

Prik met een vork gaatjes binnen de cirkel.

Dit zorgt ervoor dat je zijkanten mooi omhoog komen en het midden wat platter blijft, prik je niet dan zal je deeg erg opbollen en al je vulling er van af vallen.

Leg op iedere cirkel een stukje geiten camembert en een plakje rauwe ham die je een beetje gevouwen hebt.

Klop een eitje los met een beetje zout en besmeer hiermee dun de randen voor een mooie kleur.

Bak de plakjes ongeveer 10-15 minuten in een oven van 220 graden tot deze gaar zijn maar nog niet verkleurd.

Haal de plakjes uit de oven en maak indien nodig een beetje plaats voor het eitje en duw de cirkel nog eens in met het glas.

Breek het eitje in een kopje en giet het dan voorzichtig bij de kaas en de ham zo dat het in de cirkel blijft.

Zet terug in de oven en bak de eitjes ongeveer 7 minuten mee totdat het eiwit gestold is.

De eitjes garen nog iets na als ze uit de oven komen.

Serveer direct.

Wil je niet al het werk vlak voor de maaltijd doen dan kun je deze bladerdeeg taartjes voorbereiden tot ze de eerste keer uit de oven komen.

Let er wel op wanneer je de plakjes helemaal af laat koelen dat het wellicht iets langer duurt voordat je eitjes gaar zijn.

Back To Top